USB-C en laptopladen

Ondanks dat USB-C al een tijdje bestaat, blijft het een groot moeras als het gaat om duidelijkheid. Ik kocht inmiddels weer bijna een jaar geleden mijn nieuwe laptop (zie review op Tweakers) en was blij dat ik eindelijk van mijn laadkabels af zou kunnen, want: USB-C-laden! Geen gedoe meer, toch?

Nee, helaas. Het bleek dat een Intel H-processor (in dit geval een Core i7 11370h) minimaal 90-watt aan laadvermogen vereist via USB-C. Wist ik niet, wist niemand niet. Staat nergens. Ik kan het ook niet meer terugvinden trouwens, alleen de tekst van mijn heen-en-weer-mailen met een Tweakers-redacteur over het aangeven van minimale USB-C-power-output van monitoren vlak nadat ik had uitgevonden waarom USB-C-laden niet werkt met een 65-watt Anker-lader en wel met een 95-watt HP-lader (je moet ook altijd alles annoteren blijkt maar weer).

Met die kennis in het achterhoofd kocht ik een Rebelcell Power Rebel 48K Powerbank. Capaciteit: maximaal 153.6Wh. Mooi dacht ik. Maar nee, het blijkt anders te liggen: de USB-C-output is maximaal 20,3 volt bij 3 ampère, ofwel: 60,9 watt. Te weinig, en inderdaad: laden als de laptop aanstaat werkt niet.

Gelukkig kwam ik er vandaag achter dat het wel werkt als de laptop in stand-by of uit staat. Schijnt ook bij nog lagere wattages te werken, dus dat is goed om in het achterhoofd te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.