Hema: de fietslampjesscam?

Zo’n 5 jaar geleden kocht ik inductiefietslampjes bij de HEMA. Eén jaar en elf maanden geleden schreef ik daar al een positief stuk over: Fietverlichting zonder batterijen. Ze doen het nog steeds.

Nu postte een vriend van mij het volgende op Facebook op de Hema-pagina:

Hema, dit is echt belachelijk. Ga ik gisteren naar jullie winkel om knoopbatterijen te kopen voor mijn fietslampjes, zijn deze 2 euro per stuk (van het type die in jullie fietslampjes zitten). Nu verkopen jullie 2 fietslampjes inclusief, jawel, 4 van deze knoopbatterijen voor slechts 3 euro. Goede deal. Zeker wanneer je met je duurzame en verantwoorde voornemens komt om nieuwe knoopbatterijen te kopen voor je fietslampjes. Deze kosten bij jullie 2 euro pér stuk. Dat wil zeggen dat ik 5 euro dúúrder uit ben wanneer ik duurzaam en verantwoord bij jullie probeer te zijn. Is dat nou Écht Hema?

Het stuk verdween binnen twee minuten. Weggehaald door een nog niet zo goed ingewerkte Social Media-stagiair? Een overijverige marketingpipo? Iets anders?

Gelukkig maakte de betreffende vriend van mij een screenshot van de pagina mét de post*:

Hema haalt kritiek weg van Facebook-pagina
Hema haalt kritiek weg van Facebook-pagina

Het verbaasde me al dat de duurzame inductieverlichting zo snel uit de winkel verdween en dat de hele stad zo langzamerhand vol ligt met verloren of kapotte fietslampjes (van vele verschillende aanbieders uiteraard). Waarschijnlijk is de duurzame verlichting niet duurzaam genoeg voor de Britse investeringsmaatschappij: vier keer per jaar één of meerdere lampjes verliezen is toch ten minste vier keer per jaar weer twaalf geïnvesteerde euro’s die zorgen voor een hogere omzet. Blijkbaar kan de waarschijnlijk hogere winstmarge op inductieverlichting zelfs daar geen verlichting in brengen.. Helaas. Duurzaamheid duurt lang.

* Sowieso aan te raden om van sommige pagina’s screenshots te maken, zeker bij zeer dynamische pages. Bijvoorbeeld met de addon Fireshot voor Chrome(ium) of Firefox (werkt helaas nog niet op Linux of Mac)

Eén gedachte over “Hema: de fietslampjesscam?

  • februari 5, 2013 om 18:09
    Permalink

    tja.. het is altijd hetzelfde met die bedrijven!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.